Ontbossing is een dringend globaal probleem, maar vaak met lokale impact. De regio’s die het hardst worden getroffen door ontbossing zijn veelal arme en onderontwikkelde gebieden. Door de heersende armoede is ontbossing in veel gevallen nog de enige manier voor de lokale bevolking om geld te verdienen en daarmee te kunnen overleven.

Hoewel de lokale bevolking zich met het kappen van bomen op de korte termijn in hun primaire levensbehoeften kan voorzien, heeft dit dramatische gevolgen voor mens en natuur op de lange termijn. Naast dat ‘longen van de aarde’ worden vernietigd, vergroot het de kans op overstromingen, bodemerosie en woestijnvorming in deze gebieden. Alles wat is opgebouwd, kan zo in één klap weer worden vernietigd.

Omdat wij van Dvize onze bijdrage willen leveren aan een oplossing voor dit probleem, zijn wij een partnership met Eden Reforestation Projects aangegaan. Eden Reforestation is een non-profit organisatie die zich inzet om ontbossing tegen te gaan. Dit gebeurt door het planten van nieuwe bomen in gekapte gebieden, om zo de natuurlijke omgeving weer te herstellen. Het planten van de bomen gebeurt uitsluitend in samenwerking met de lokale bevolking, waarmee zij zich tegelijkertijd van een inkomen kunnen voorzien. Hiermee wordt het probleem bij de wortel aangepakt, en krijgt de lokale bevolking weer de kans om zich duurzaam te ontwikkelen.

Het partnership houdt in dat voor iedere Hyundai machine die wij verkopen, er één boom wordt geplant door Eden Reforestation Projects: “Buy a machine, plant a tree”. Op deze wijze werken Dvize en de Hyundai Corporation samen met hun partners aan een duurzame wereld met gelijke kansen.

Dvize b.v. is de officiële licentiehouder van de Hyundai Corporation in Nederland, België, Denemarken en Zweden. Wij zijn de exclusieve distributeur van diverse Hyundai Power Products in deze landen.

Eden Reforestation Projects
https://edenprojects.org

LAATSTE UPDATES.
1 maart 2021: Sinds 1 januari 2021 hebben we 8377 bomen geplant. Bedankt allemaal voor jullie steun!