Ontbossing is een globaal probleem met zowel wereldwijde als lokale impact. De regio’s die hier het hardst door getroffen worden, zijn vaak arme en onderontwikkelde gebieden. Hier kan de lokale bevolking vaak niet anders dan hun eigen omgeving te vernietigen om te overleven.

Dit lost voor hen, op de korte termijn, het meest dringende problemen op. Ze verdienen zo immers geld om aan hun eerste levensbehoeften te voldoen. Maar op de lange termijn heeft het ernstige gevolgen. Naast dat hiermee “de longen van de aarde” worden vernietigd, zorgt het ook op de korte termijn voor overstromingen, erosie en woestijnvorming binnen deze gebieden. Zo wordt alles wat ze opbouwen, ook direct weer weggevaagd.

Omdat wij hier als Dvize wat aan willen doen, zijn we een partnership aangegaan met Eden Reforestation Projects. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet om deze ontbossing tegen te gaan en tegelijkertijd de lokale bevolking voorziet van werk. Door deze combinatie worden er niet alleen meer bomen geplant, maar hoeft de lokale bevolking ook geen bomen te kappen om zichzelf van een inkomen te voorzien.

Voor elke Hyundai machine welke wij verkopen, wordt er één boom geplant door Eden Reforestation Projects. Op deze manier werkt Dvize&Hyundai Corp. samen met haar partners aan een duurzamere toekomst.

Dvize B.V. is de offciële en exclusieve licentiehouder van Hyundai Corporation in Nederland, Denenmarken en Zweden.

Eden Reforestation Projects
https://edenprojects.org